Rosespedition
Image default
Business / Transportation and Logistics

Materialen voor wastafels

 

Wastafels en andere sanitaire voorzieningen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Sommige mensen gebruiken exotische materialen, omdat deze er heel mooi uitzien. De meeste mensen hebben echter liever materialen die vooral praktisch zijn in het gebruik. De meest gebruikte materialen zijn keramiek, composiet en graniet.

 

Keramiek

Wastafels en wandclosets van keramiek worden gemaakt van gebakken klei, waar een laag glazuur op is aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het materiaal krasvat is en waterdicht. In principe hoef je het hierna amper te onderhouden, omdat vuil niet in het materiaal bijt. Hierdoor worden wastafels en wandclosets van keramiek bijna nooit beschadigd. Je kan dan ook heel veel jaar doen met een wastafel van dit materiaal.

 

Composiet

Wastafels kunnen ook van composiet gemaakt worden. Composiet wordt gemaakt van verschillende componenten die gemengd worden. Net zoals keramiek is composiet erg makkelijk schoon te houden. Het nadeel is echter dat composiet niet tegen temperaturen hoger dan 65 graden kan. Hierdoor kun je dus niet net gekookt water weggooien in wastafels of wandclosets van dit materiaal.

 

Graniet

Graniet is een natuursteen. Het ziet er erg mooi uit en is krasbestendig, waardoor het erg populair is. Het kan echt er niet goed tegen chemicaliën en is kalkgevoelig. Hierdoor kost het onderhoud van sanitaire voorzieningen van graniet wat meer werk. Wanneer je weinig tijd kwijt wilt aan schoonmaken, is graniet dus niet de beste keuze.

 

Keramiek van de Loodgietshop

Sanitaire voorzieningen zoals stortbakken zijn meestal weer van andere materialen gemaakt. Voor wastafels en wandclosets lijkt keramiek de meeste voordelen te hebben. Het is dan ook aan te raden om voorzieningen van dit type materiaal aan te schaffen. Bij de Loodgietshop kun je al deze producten kopen. Voor de overige sanitaire voorzieningen, zoal een stortbak of toilet kun je ook bij hen terecht. Ga voor een kwalitatieve wastafels en alle gerelateerde producten dus snel naar de Loodgietshop!