Rosespedition
Image default
Business / Transportation and Logistics

Scooter band kopen online

Op zoek naar een nieuwe scooter band? Dan moet je wel weten welk soort band je moet kopen. We maken je in dit artikel wegwijs in de wereld van de scooter band. Als je weet waar je op moet letten is een nieuwe scooter band kopen helemaal niet moeilijk.

 

Let op de maat

Maten van de scooter band lopen van 8 inch tot 22 inch met de meeste scooter banden die ergens tussen de 10 inch en 16 inch liggen. Wanneer je niet zeker weet welke maat scooter band geschikt is voor jouw scooter kun je dat aan de zijkant van de band vinden. Ergens staat er een aanduiding als 10-100/90. Het eerste getal 10 staat voor de maat in inches. De rest staat voor de breedte en hoogte van de band. Houd het altijd bij dezelfde maat, wisselen tussen band maten kan schade toebrengen aan de scooter.

 

Winterbanden zijn veiliger

Wanneer je het hele jaar rijdt op zomerbanden loop je onnodig risico, winterbanden zijn een stuk veiliger. Deze scooter band heeft meer profiel en voert water beter af. Daarnaast wordt er een ander soort rubber gebruikt dat niet hard wordt bij koudere temperaturen. In warme seizoenen kun je de zomerbandjes weer op de scooter leggen. Als je geen zin hebt om twee keer per jaar de banden te vervangen kun je het beste altijd rijden met de scooter band voor de winter.

 

Vervang niet alleen de scooter band, ook het ventiel

Wanneer jouw scooter band lek is bestel je direct een nieuwe. Vergeet niet om ook meteen het ventiel te vervangen, deze kunnen namelijk ook stuk gaan. De basis kan inscheuren waardoor er lucht ontsnapt, en er kan vuil in het ventiel komen waardoor het ventiel niet meer goed afsluit. Zorg ook dat er altijd een ventieldopje op de scooter band zit om het ventiel netjes schoon te houden.

 

Beter vervangen dan repareren

Je kunt een lekke binnenband zelf plakken maar dat is vaak een tijdelijke oplossing. Je kunt beter bij een lek direct de hele binnen scooter band vervangen. De kosten vallen reuze mee, en je staat niet de volgende dag weer stil langs de weg. Je spaart er ook heel wat tijd mee uit voor het plakken.